Unikum Datasystem har fått ny ägare

Vitec Unikum logo

Vitec Software Group förvärvade Unikum Datasystem den 4 januari 2021.

Anledningen till försäljningen av Unikum är helt enkelt att grundarna/ägarna har nått den ålder då det är dags att dra sig tillbaka.

Vad innebär det för er som kund?

Unikum Datasystem AB kommer framöver att heta Vitec Unikum Datasystem AB. En förändring är att vi får nya e-postadresser. På sikt kommer vi att flytta miljön för de kunder som har valt att låta Unikum drifta e-handel. Vi återkommer med mer information om dessa detaljer och datum när övergången kommer att ske.

I övrigt kommer det inte att ske några större förändringar. Vi på Unikum sitter fortfarande kvar i Lund och kommer att fortsätta att både utveckla och supportera Pyramid härifrån precis som vi alltid har gjort.

Ny VD blir Annett Ahrberg som tidigare har haft rollen som supportchef på Unikum. Annett har varit del av Unikums ledningsgrupp under många år och har med sina totalt 27 år på Unikum en gedigen kunskap och kännedom om hur företaget fungerar.

– Det är väldigt positivt för våra kunder, återförsäljare och medarbetare med Vitec som ny ägare till bolaget. De har en stark position i Norden och har lång erfarenhet och bred kompetens inom vertikala programvaror. För oss är det avgörande med en långsiktig ägare som engagerar sig i den fortsatta utvecklingen av bolaget, säger Lars Lindskog, (fd) CEO Unikum Datasystem AB.

Pressrelease

https://www.vitecsoftware.com/sv/press/visa-pressrelease/?pid=3861417